Junior Molenaars: een opleiding voor onze jongste molenfreaks

Wil je méér dan alleen een keertje komen kijken op de molen, word dan een van onze junior-molenaars op de Annamolen Keent. Een jaar lang kom je maandelijks naar de molen en leer je het hele reilen en zeilen van de korenmolen.

Pierre van der Lans met 'zijn' junior-molenaars

Als jij junior-molenaar wordt op de Sint-Annamolen Keent, dan leer je niet alleen hoe de windmolen werkt maar mag je de molenaar helpen bij het laten draaien van de molen of het malen van het graan. Je mag zelfs op plaatsen komen die voor bezoekers normaal gesloten blijven.

In de opleiding word je begeleid door de molenaar en molengids die ook instaan voor je veiligheid. Junior-molenaar kun je worden vanaf groep 6 van de basisschool tot de derde klas van het voortgezet onderwijs. De trajecten beginnen in maart en vinden plaats op de tweede woensdagmiddag (voor de basisschool) en aansluitende zaterdagmiddag (voor het voortgezet onderwijs), eenmaal per maand. Wil jij ook junior-molenaar worden? Neem dan contact op met Pierre van der Lans via juniormolenaar@molensinweert.nl.

Junior Molenaars in actie. Foto: Pierre van der Lans.

 Aanstaande activiteiten met Junior Molenaars

Er zijn geen agendapunten gevonden.